Kisalföld Takarék Szövetkezet

Kisalföld Takarék Szövetkezet

Kisalföld Takarék Szövetkezet

image

Június 6-ától nyit az új, egyesült Kisalföld Takarék Szövetkezet

2017. május 31-ével egyesült a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Téti Takarékszövetkezet. Az egyesült takarékok 2017. június 1-jétől új néven, Kisalföld Takarék Szövetkezetként folytatják működésüket. Az egyesülés célja, hogy az újonnan létrejövő Kisalföld Takarék Szövetkezet jobb és korszerűbb szolgáltatásokat tudjon nyújtani ügyfeleinek, még tőkeerősebb, biztonságosabb és hatékonyabb legyen. Az egyesült takarékszövetkezet a Pünkösdi ünnepeket követően június 6-ától fogadja az ügyfeleket, akiknek az egyesüléssel kapcsolatosan semmilyen tennivalójuk nincs.

Az egyesüléssel területileg egymással határos pénzintézetek olvadnak össze, így a Kisalföld Takarékszövetkezet felöleli Győr-Moson-Sopron megye nagyobb részét, Veszprém megye északi területeit, továbbá jelen van Székesfehérvár frekventált pontján és a város környékén is. A Kisalföld Takarék Szövetkezettel egy több mint 60 milliárd forint mérlegfőösszegű, 4,2 milliárd forint saját tőkéjű pénzintézet jön létre. A fiókhálózat 56 egységre bővül, az új, egyesült takarék közel 300 munkatársat foglalkoztat.

A társaság központja új helyre költözik, Győrben a Bartók Béla u. 2. szám alá. Alközpontként Mosonmagyaróváron a Bástya utca 15. sz. alatti modern bázis továbbra is kiszolgálja a központi funkciók egy részét. Az egyesült takarékszövetkezetnél június 1-jén és 2-án bankszünnapokat tartanak az informatikai rendszerek összehangolása céljából, a Pünkösdi ünnepek után június 6-tól indul az ügyfélforgalom.

Az egyesülés a három takarékszövetkezet vezetésének, tagságának közös akarata alapján jött létre, amelynek révén a Kisalföld Takarék Szövetkezet egységesebb, jobb és korszerűbb szolgáltatásokat nyújt majd az ügyfeleinek. Mindhárom takarék kitűnő megyei beágyazottsággal rendelkezik, az eddigi hagyományokat megtartva, illetve azokat tovább építve egységes szolgáltatási körrel folytatja tevékenységét. A Kisalföld Takarék Szövetkezet továbbra is ügyfélközpontú, személyre szabott kiszolgálást nyújt azokkal a helyi kollégákkal, akik továbbra is az ügyfeleikért dolgoznak. A mostani egyesülést további összeolvadások is követik majd.

A takarékok közötti egyesülések nem érintik a takarékok ügyfeleit, az egyesülésben részt vevő takarékok fiókjai, munkatársai a megszokott módon, zavartalanul működnek. Az összeolvadás egyetlen terméket sem érint, így például a korábban felvett hiteleket, vezetett folyószámlákat, lekötött betéteket és vásárolt értékpapírokat sem. Az ezekről korábban kötött szerződések változatlan formában és tartalommal érvényben maradnak, ezért az ügyfeleknek nincs teendője. Az esetleges változásokról időben és részletesen minden ügyfél tájékoztatást kap.

A Kisalföld Takarék Szövetkezet tagja marad a takarékok intézményvédelmi feladatait ellátó Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének, valamint a Takarékok Garanciaközösségének – így a takarékszövetkezetben elhelyezett megtakarításokat az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelmén felül a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja továbbra is védi.

Az egyesülés szervesen illeszkedik a takarékok, a Takarékbank, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete, valamint a Postaügyért és Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért felelős Kormánybiztosság által közösen kidolgozott stratégiához. Ennek része az a folyamat, amelynek révén 2017 végéig 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és méretéből adódóan hatékony takarékszövetkezet / kisbank jön létre szakmai és üzleti alapokon, elsősorban a földrajzi közelség és az azonos vagy nagyon hasonló környezeti adottságok jobb kihasználásával. A Takarék Csoport célja, hogy a takarékok közösen az ország egyik legerősebb, legkorszerűbb és legversenyképesebb pénzügyi csoportjává váljanak.

Köszönjük Tagjainknak, Ügyfeleinknek, Partnereinknek azt a bizalmat, amely fokozatosan növelte, bővítette az egyesülő Takarékszövetkezetek erejét az elmúlt közel 60 évben.

Ők teremtették meg azt az alapot, amelyre építkezve a jövőben is szakértelemmel tudjuk kiszolgálni leendő ügyfeleinket is.

Befektetési, számlavezetési, hitelezési, biztosítási és egyéb pénzügyi igény esetén jusson eszükbe a Kisalföld Takarékszövetkezet!

Mi is keresni fogjuk Önöket és bebizonyítjuk, hogy egyedi pénzügyi igényeiket is képesek vagyunk megvalósítani!

Termék összehasonlítás

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...